05/03/2019 - 19:25


PONOVO BEZ HAJROVIĆA:Prosinečki nije pozvao Hajrovića za mečeve protiv Armenije i Grčke!

 

Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, u ponedjeljak će objaviti spisak igrača na koje će računati na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Na spisku za duele protiv Armenije i Grčke trebala bi se naći imena 23 fudbalera, kojima su pozivi već otišli, zbog procedure koju zahtjeva UEFA.

Stoga su se neki igrači, ali i njihovi klubovi već pohvalili pozivima. Za duele protiv Armenije (23. marta na Grbavici) i Grčke (26. marta na Bilinom polju) Prosinečki će, osim standardnih i neprikosnovenih, na raspolaganju imati i Kenana Pirića, Vedrana Kjosevskog, golmane Maribora i Želje, Darka Todorovića, defanzivca Salzburga, Stjepana Lončara, veznjaka Rijeke, te Elvir Koljića, napadača Universitatea, koji briljira u dresu rumunskog kluba.

Selektor je ozbiljno razmišljao i o Izetu Hajroviću, koji se trebao naći na spisku, no bez poziva je ostao zbog povrede. Hajrović će zbog povrede propustiti prvi meč osmine finala Evropske lige, a pitanje je da li će biti spreman i za revanš…

Stoga je Prosinečki odlučio da ga poštedi za martovske utakmice kvalifikacija, piše Faktor, a poziv bi trebao dobiti nakon što se oporavi. Bude li sve u redu, na raspolaganju stručnom štabu bit će u junskim utakmicama protiv Finske i Italije.

Početak priprema zakazan je za 18. mart u Sarajevu. Zmajevi će boraviti na Ilidži, a dan nakon utakmice protiv Armenije koja se igra na Grbavici 23. marta, putuju u Zenicu, gdje će se pripremati do meča protiv Grčke (26. mart).

sportprimus

 
POVEZANO